O nas

Misja marki

Docenić wartości oliwy i przekazywać wiedzę, jak wybierać tę świeżą, pełną wartości zdrowotnych i odżywczych – oto nasza misja.

Organizujemy spotkania, na których uczymy na co zwracać uwagę, wybierając oliwę, jak odróżniać tę dobrą od gorszej albo wręcz od tej oszukanej, mieszanej z olejami, a podczas degustacji my i nasi specjaliści uczymy dobierać różne gatunki oliwy do rozmaitych dań. Goście na naszych spotkaniach z klientami to degustatorzy, lekarze, dietetycy, a przede wszystkim rolnicy, od których kupujemy dla Was oliwę.

Każda oferowana Wam butelka, każda puszka ma za swoją historię, związaną bądź to z rodziną, bądź z danym obszarem, bądź z wydarzeniami i obyczajami historycznymi.

Kupując dla Was oliwę, uczestniczymy w procesie zbioru oliwek i wyciskania, tak by być pewnym, że oferujemy produkt świeży, pochodzący w całości ze wskazanego na etykiecie regionu. Dlatego tak wielką wagę przywiązujemy do tego, by każdy z naszych dostawców miał zarówno własny gaj oliwny jak i własny oliwny młyn.

Sprawiamy, że raz spróbowawszy naszych oliw wracacie po nie i nie traktujecie ich jedynie jako nośnika wysokiej temperatury – do smażenia czy pieczenia, a przede wszystkim jako doskonały produkt, wręcz osobne danie, jako delicję samą w sobie. – To oliwa może TAK smakować? – pytają Wasi znajomi, gdy ich częstujecie naszą oliwą. – Tak, dobrą oliwę, zebraną w odpowiednim momencie, szybko wyciśniętą i dobrze przechowywaną można pijać samą.

Nasz zespół

Urszula Rzepczak – dziennikarka, sommelierka, podróżniczka, orientalistka. Długoletnia korespondentka TVP i Polsat w Rzymie.

Zakochana w dobrej oliwie, jako wyjątkowym produkcie i zafascynowana kulturą pozyskiwania i wykorzystywania oliwy i uprawą gajów oliwnych na przestrzeni dziejów we Włoszech, w basenie Morza Śródziemnego i na świecie. Wielokrotnie, z racji zawodu, przemierzyła Półwysep Apeniński wzdłuż i wszerz – wszędzie próbując lokalne wyroby i szukając tego najlepszego smaku oliwy.

Italia odwdzięczyła jej się możliwością spróbowania całego wachlarza oliw, a doświadczenia te potwierdziły, że choć smak jest kwestią gustu, to warto kosztować najlepszych jakościowo oliw. Spotkania z producentami oliwy, zwłaszcza tymi, którzy od wieków rodzinnie uprawiają drzewka oliwne, utwierdziły ją w przekonaniu, że oliwa to pasja.

Joanna Rzepczak – absolwentka studiów o profilu finansowym, podróżniczka.

Energiczna i precyzyjna, pełna pozytywnej energii, którą przekłada na udane kontakty z klientami. Nie zostawia żadnych pytań bez odpowiedzi. Dzięki rzetelności oraz dbałości o najwyższy poziom sprzedaży potrafi zjednać sobie nawet najbardziej wymagających smakoszy. W swoim życiu i pracy ciągle poszukująca nowych rozwiązań. Nie poddająca się rutynie. Doświadczona podróżniczka i manager. Zakochana w nowych smakach i najlepszych włoskich oliwach.

Updating…
  • Brak produktów w koszyku.