Azienda Agricola La Ranocchiaia

Gian Luca i Judyta porzucili pracę w mieście, aby poświęcić się winnicom i gajom oliwnym. Gospodarstwo zajmuje obszar 30 hektarów i rozciąga się na malowniczych wzgórzach Chianti w gminie San Casciano in Val di Pesa, podzielonych na sześć działek: La Ranocchiaia, Tavernaccia, Quattro Strade i Panzanellino.
W młynie oliwki przetwarzane są w ciągu czterech godzin od zbioru. Przed tłoczeniem owoce drzew oliwnych przechowywane są w małych wentylowanych skrzynkach (20 kg), aby zapobiec ich nagrzewaniu i niepożądanemu procesowi fermentacji. Olej uzyskiwany jest przy pomocy dwufazowego dekantera- oznacza to, że ​​nie używa się dodatkowej wody, a jedynie tę znajdującą się w samych oliwkach.
Firma posiada certyfikat ekologiczny.

Updating…
  • Brak produktów w koszyku.