Sałatka z Kurczaka z Malinowo-Balsamicznym Sosem

Sałatka z Kurczaka z Malinowo-Balsamicznym SosemSKŁADNIKI:

3 ŁYŻKI OLIWY EXTRA VERGINE
35 DAG WĘDZONEJ, POKROJONEJ PIERSI KURCZAKA
0,25 SZKLANKI DŻEMU MALINOWEGO
0,25 SZKLANKI OCTU BALSAMICZNEGO
0,25 SZKLANKI PRAŻONYCH PŁATKÓW MIGDAŁÓW
2 SZKLANKI ŚWIEŻYCH MALIN
MIESZANKA WARZYW LIŚCIASTYCH

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

W ZAKRĘCANYM SŁOIKU UMIEŚCIĆ DŻEM Z OLIWĄ I OCTEM BALSAMICZNYM. ZAKRĘCIĆ WIECZKO I ENERGICZNIE WSTRZĄSNĄĆ.

W MISCE DELIKATNIE WYMIESZAĆ SOS Z KURCZAKIEM. NA TALERZ WYŁOŻYĆ MIESZANKĘ WARZYW LIŚCIASTYCH, A NASTĘPNIE NA ICH WIERZCHU UŁOŻYĆ KURCZAKA Z SOSEM, MALINY I PRAŻONE MIGDAŁY. W ZALEŻNOŚCI OD UPODOBAŃ, SOS MOŻNA PODAĆ OSOBNO.