Makaron ze Świeżym Pesto z Rukoli i Bazylii

Makaron ze Świeżym Pesto z Rukoli i BazyliiSKŁADNIKI:

O,33 SZKLANKI OLIWY EXTRA VERGINE
35 DAG DŁUGIEGO MAKARONU
0,25 SZKLANKI TARTEGO PARMEZANU
SÓL
MIELONY CZARNY PIEPRZ
2 ŁYŻKI ORZECHÓW PINIOWYCH
3 ZMIELONE ZĄBKI CZOSNKU
1 SZKLANKA CIASNO ZWINIĘTYCH LIŚCI BAZYLII
4 SZKLANKI RUKOLI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

UGOTOWAĆ MAKARON, ODCEDZIĆ I PRZEŁOŻYĆ DO MISKI.

W MIĘDZYCZASIE W NACZYNIU MIKSERA WYMIESZAĆ RUKOLĘ, BAZYLIĘ, CZOSNEK, ORZESZKI PINIOWE, SÓL, PIEPRZ. PRZY POMOCY ODPOWIEDNIEJ KOŃCÓWKI GRUBO POSIEKAĆ. NIE WYŁĄCZAJĄC MIKSERA DOLAĆ RÓWNOMIERNYM STRUMIENIEM OLIWĘ. MIKSOWAĆ DO OSTATECZNEGO POŁĄCZENIA.

WYMIESZAĆ MAKARON Z PESTO.