Nasza Misja:

Olio d' AutoreDocenić wartości oliwy i przekazywać wiedzę, jak wybierać tę świeżą, pełną wartości zdrowotnych i odżywczych – oto nasza misja. Organizujemy spotkania, na których uczymy na co zwracać uwagę, wybierając oliwę, jak odróżniać tę dobrą od gorszej albo wręcz od tej oszukanej, mieszanej z olejami, a podczas degustacji my i nasi specjaliści uczymy dobierać różne gatunki oliwy do rozmaitych dań. Goście na naszych spotkaniach z klientami i dziennikarzami, to degustatorzy, lekarze, dietetycy, a przede wszystkim rolnicy, od których kupujemy dla Was oliwę.

Każda oferowana Wam butelka, każda puszka ma za swoją historię, związaną bądź to z rodziną, bądź z danym obszarem, bądź z wydarzeniami i obyczajami historycznymi.

Kupując dla Was oliwę, uczestniczymy w procesie zbioru oliwek i wyciskania , tak by być pewnym, że oferujemy produkt świeży, pochodzący w całości ze wskazanego na etykiecie regionu czy kraju. No i wreszcie czy jest tłoczony na zimno z oliwek, a nie wytłoczyn. Dlatego tak wielką wagę przywiązujemy do tego, by każdy z naszych dostawców miał i własny gaj oliwny i własny oliwny młyn.

Sprawiamy, że raz spróbowawszy naszych oliw wracacie po nie i nie traktujecie ich jedynie jako nośnika wysokiej temperatury – do smażenia czy pieczenia, a przede wszystkim jako doskonały produkt, wręcz osobne danie, jako delicję samą w sobie. – To oliwa może TAK smakować? – pytają Wasi znajomi, gdy ich częstujecie naszą oliwą. – Tak, dobrą oliwę, zebraną w odpowiednim momencie, szybko wyciśniętą i dobrze przechowywaną można pijać samą.